Projecten

1. Wanneperkamp

Vanaf 1995 organiseert stichting Kinderwerk jaarlijks een zomervakantiekamp voor kinderen. Voor actueel nieuws over deze kampen en het komende zomerkamp kijk je op www.wanneperkamp.nl.
In 2012 heeft de Stichting de werkwijze van het Zomerkamp beschreven. Deze beschrijving kan je bestellen via www.kinderwerkwinkel.nl.

2. Beroepsvereniging kinderwerk

In 2004 heeft Stichting Kinderwerk het initiatief gesteund tot de oprichting van de Beroepsvereniging voor Kinderwerk. Deze is in 2011 gefuseerd met de Beroepsvereniging voor jongerenwerkers: BVjong, beroepsvereniging voor kinder- en jongerenwerkers.

3. Playworktraining (in ontwikkeling)
4. Steunpunt Roefelen (afgerond)

Voor meer informatie zie www.roefelen.nl

5. Eigenwijsjes (afgerond)

Stichting Kinderwerk gaf ondersteuning bij de ontwikkeling en realisatie van deze verrassende kaartenset voor kinderen van 6 tot 106 jaar. Met ondersteunende motto’s. “Ik kan het!”, “Ik mag anders zijn!”, “Ik kies zelf hoe ik reageer!”

Verhuizen is ingrijpend voor kinderen. Vergeet de kinderen juist in zo’n drukke hectische periode niet! Verhuizen is 1 van de top 5 stressfactoren in ons leven. Hoe kan je kinderen een handje helpen bij het afscheid nemen van het oude huis en vriendjes én het wennen in de nieuwe woonomgeving?

Stichting Kinderwerk ontwikkelde een kist met allerlei activiteiten voor de verhuisperiode. 120 verhuiskisten zijn gemaakt met spelactiviteiten, verhalen, en allerlei tips voor als je gaat verhuizen. Ze zijn samengesteld in een sociale werkplaats en uitgereikt aan verhuizende gezinnen i.s.m. een woningcorporatie in Amsterdam.
De start van het project was te zien op het Jeugdjournaal! De boekjes “Kinderen verhuizen ook! “ zijn op aanvraag nog te verkrijgen.

Voor meer informatie: zie www.eigewijsjes.nl

6. Schoolkampen en naschoolse activiteiten (Amsterdam Zuidoost), 2010-2012.